Shadow

Romii şi-au făcut propriul burger, „mai bun ca la americani”

 

Un nou festival marca Dorin Cioabă a apărut în centrul oraşului – Festivalul Gastronomic al Rromilor – Ediţia I a adus în Piaţa Mică o nouă invenţie – mâncare Fast-Food în stil ţigănesc.Primul festival de mâncare al romilor din Sibiu a adus în Piaţa Mică tarabe cu mâncare cu specific ţigănesc, dar nici corturile cu şosete, căciuli şi haine tradiţionale nu au lipsit din peisaj. Oamenii au avut de gustat de la tradiţionalii mici şi cârnaţi, până la preparate recent inventate, pe care regele autoproclamat al romilor le-a pregătit pentru sibieni.Romii au scos la vânzare mâncăruri felurite, al căror miros se simţea de la intrarea în zona festivalului – cârnaţi de casă, kaizer de casă afumat şi tobă de casă „fără euri”. Aşa a ajuns şi un moldovean să mănânce mici în lipie.
„Nici nu ştiam de festival. Suntem în trecere prin Sibiu şi am venit să vedem Podul Minciunilor. Am simţit miros de mâncare şi am venit să vedem ce e. Bun, bun. Mâncăm mici în lipie. N-am mai văzut aşa ceva până acum”, povestea turistul.
La capitolul îmbrăcăminte, ca la târg, tarabele au avut şosete flauşate, 4 perechi la 10 lei, şaluri din caşmir la 25 de lei şi chiar diferite modele de ii, papuci de casă şi căciuli pufoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *