Există o zonă de blocuri în sud-vestul oraşului spaniol Seville, botezată „Las Vegas”, deşi nu e deloc o locaţie pentru cazinouri. De fapt, zona e un cartier dur, unde se spune că grupările de traficanţi de droguri controlează blocuri întregi, sărăcia e în floare, iar analfabetismul depăşeşte 25% din populaţie. Cum era de aşteptat, poveştile principale din media descriu o disperare copleşitoare.
Dar în ultimii opt ani, o asociaţie culturală de ţigani, intitulată La Asociación Cultural Gitana Vencedores sau los Vencederos („Învingătorii”), se luptă pentru cartierul pe care îl numesc căminul lor. Armele? Gantere, dicţionare şi mingi de fotbal. E o formă paşnică şi determinată de activism, îndreptată spre normalizarea serviciilor dintr-o zonă, în care criticii spun că guvernul a eşuat lamentabil.
Fondatorul Pedro Manuel Molina Motano, un bărbat cu părul zburlit, îndrăgit de rezidenţi şi poreclit „unchiul Pedro”, locuieşte în Tres Mil Viviendas, cartierul de care aparţine „Las Vegas”, de când se ştie. El spune că a pus bazele asociaţiei „Los Vencederos” mai întâi ca un club de fotbal pentru fiul lui, Bernardo şi alţi copii din cartier, ca să-i scoată de pe străzi. Atunci când s-a apucat de asta, Molina spune că era important ca toţi copii alienaţi să se simtă bine primiţi.