Shadow

Povestea din spatele fotografiei care a impresionat România! „La spital, o tânără asistentă îi citeşte o poveste unei fetiţe de cinci ani de etnie romă. A venit cu o carte, a întrebat-o pe mamă dacă ştie să citească. Nu ştie!”

 

O fotografie instantanee, surprinsă de o mamă într-un spital de pediatrie din Capitală, a impresionat românii, arătând că într-o ţară în care toate par a fi pe dos, măcar umanitatea nu a murit! În numai câteva ore de la postarea pe o reţea de socializare, imaginea a devenit virală în mediul virtual.
În cifre: în numai o oră de la postarea pe Facebook, imaginea a adunat peste 2.000 de Like-uri şi circa o mie de distribuiri. Fără îndoială, dincolo de măsurători şi cuantificări de orice fel, fie ele şi virtuale,fotografia poate fi considerată, fără doar şi poate, „Fotografia Zilei de 16 noiembrie 2018”!

Cum numai o mamă poate simţi. Mama unui alt pacient

Mama unui băieţel internat la rândul lui la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală, Tincuţa Apăteanu, fondatoarea unei asociaţii care militează pentru drepturile egale ale copiilor la Educaţie, a surprins un cadru rar întâlnit în unităţile medicale din România, despre care auzim în ultima vreme numai de rău. Că ar colcăi de bacterii nosocomiale, că atitudinea personalului lasă de dorit, iar mizeria pare grefată pe fiecare salon în parte.
Nu şi în acest caz! Mama româncă a văzut din întâmplare o asistentă medicală, aşezată pe patul de spital al unei fetiţe de etnie romă, cu o carte de poveşti în braţe. Surogat de mamă şi de afecţiune sau o prietenă mai mare, cadrul medical renunţă la etichetă şi manifestă faţă de pacientă multă grijă şi dragoste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *