Filme la care m-am umflat de plans

 

Am crezut, o vreme, ca e vina mea. Ca am lipici doar la dobitoace , la oameni care sunt dresati artistic sa minta genial. Dar in cele din urma, mam realizat . Ma credeam agent dublu, un barbat care stie ca dragostea e o moneda cu doua capete si nicio ste
Dragii mei cititori insiropati in rabdare, va rog din suflet sa ma iertati Am trecut prin saptamani foarte grele, imbrancite si invinetite de boli, griji, anxietati, chinuri dureri de spate. Nimic nu-mi place mai mult pe lume decat sa rad. Nici scrisul, nici dulciurile, nici whisky-ul, nici sexul, nici muzica nu-mi priesc mai mult decat rasul. Si tineti cont de faptul ca elementele de mai sus imi plac cu adevarat! Azi, m-am reintalnit cu o draga prietena din copilarie. Prin nametii mofluzi ai unei ierni retardate, am gasit de cuviinta sa-mi vizitez nazdravanu meu coleg de scoala. In asemenea imprejurari, indiferent cat te-ai opinti sa vorbesti despre chestiuni arzatoare la ordinea zilei, ajungi sa trancanesti numai despre trecut. Mi-a – Una dintre premiantele clasei, din scoala generala, a ajuns o blazata, a divortat de doua ori si-a incercat de trei ori sa se sinucida.
– Una dintre frumoasele clasei s-a ingrasat o tona jumate si acum nu iese din casa, de teama sa n-o recunoasca cineva si sa-si faca cruce.
– Unul dintre istetii aproape misogini ai promotiei s-a insurat cu o cretina superficiala care-l tine sub, nu-i asa, papuc.
– Unul dintre campionii la atletism din generatia noastra are acum 140 de kile si se gandeste serios sa-si faca o operatie de micsorare a stomacului, insa i-e frica de anestezie
– Unul dintre profesorii nostri de stiinte exacte s-a apucat de baut dupa ce-a iesit la pensie si acum are ciroza in ultimul stadiu.
– Una dintre cele mai urate colege din generala e maritata cu un baiat bun, pe care l-a cunoscut in clasa a opta si de care nu s-a mai despartit niciodata. El e la fel de urat, dar e altruist ca un medicament. Au impreuna trei copii frumosi foc, culmea.
– Una dintre cele mai talentate colege la literatura a ajuns analist de credite, la o banca.
– Unul dintre cei mai buni elevi la matematica – un geniu, as fi zis eu – e consilier pe la o primarie de provincie.
– Doua gemene, care au fost coleg cu mine si care nu se desparteau nici cand mergeau la toaleta, nu s-au mai vazut de noua ani: una sta in Canada, cealalta in Noua Zeelanda.
– Cea mai frumoasa si curtata fata din promotie, pe care o invidiam toti baietii a avut un destin sentimental groaznic, n-a luat-o nimeni de nevasta, a suferit ca o condamnata si acum traieste cu antidepresive si mult alcool.
In cele doua ore cat am vorbit cu scumpa mea prietena, am aflat lucruri multe, uluitoare, fabuloase, socante, ciudate, frumoase, lucruri pe care altfel nu stiu cum le-as fi recuperat din trecutul meu.
Dincolo de voluptatea un gand nesuferit nu mi-a dat pace toata ziua: oare, daca ar fi sa discute si despre mine niste fosti colege, ce-ar alege sa spuna? Ce mai face Alexandru Diamant tiganul ala e jurnalist la TV are 5 copii e bogat are masina? e smecher E la fel de smecheras desteapt cum îl stim?
Daca as fi in locul celor care ma analizeaza, un coleg rom as alege, din rautate – sau poate dintr-un amuzament prost inteles – numai picanteriile, meschinariile si ciudateniile. Dar poate ma insel, sunt dator, totusi, cu prezumtia de clementa.
Ce credeti ca ar spune fostii colegi despre voi, daca s-ar apuca sa va barfeasca?…

Leave a Reply

Your email address will not be published.