Shadow

Cum O Crești, Așa O Ai ODA SOTILOR

 

. Ea se descurcă bine. Spală, calcă, gătește. Sigur, mai are de lucrat un pic la sosuri și la dunga de la pantalon. Nu se vaită, aduce bani în casă și colac peste pupăză face eforturi să fie stilată și modernă. Chiar că are noroc! El! De El vorbim acum, să nu uităm asta.

Trec anii și ea o ține pe a ei. Face de toate, aleargă la piață și la grădiniță, strânge prin casă, face ciorbă și ședințe cu părinții, trage la muncă să își facă target-ul și la coafor să-și salveze ce se mai poate din aspect. Este protectoare și dedicată. Frumoasă și obosită. Nu pricepe unde îi fuge timpul și cum de nu şi-a mai văzut prietenele de peste un an. Trec anii și lui i se pare că totul este pe făgaș normal. El, cur redactia și politica, ea, cu restul, oricare ar fi acela că oricum e prea puțin pe lângă ce face El: Nevastă, ai văzut telecomanda? Nevastă, unde ai pus izmenele? Nevastă în sus, nevastă în jos. Dă-mi aia, fă-mi aia, scoate-le la vedere, pune-le pe umeraș… Nevastă și atât, nu iubirea, nu dragostea mea!
Frumoasa mea EA, oprește jocul și rescrie regulile! Cere și tu dreptul tău la răsfăț, la odihnă. Cere și tu cafeaua la pat și împarte cu EL responsabilitățile cele mari și cele mici ale casei și ale creșterii copiilor. El știe ce să facă și poate că uneori i-ar plăcea și ar vrea, dar dacă lași mereu de la tine, dacă nu îl înveți pe NU, dacă nu te urci și tu pe podium în dreptul locului întâi, nu va face singur pașii spre o altfel de abordare a responsbilităților maritale și asta nu înseamnă că nu te iubește, înseamnă doar că tu ai greșit.
Frumoasa mea EA, oprește jocul și rescrie regulile, altfel vei auzi, din ce în ce mai des și mai apăsător: Nevastă, muieți-s posmagii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *