Shadow

Întrevederile externe ale Partidului Şor contrazic declaraţiile oficialilor PPE

 

În timp ce coordonatorul Grupului Partidului Popular European în Parlamentul European pentru Afaceri Externe, Cristian Preda a spus că Grupul PPE se delimitează de vizita celor cinci deputaţi la Orhei, vicepreşedintele Partidului “Şor”, Marina Tauber, s-a întâlnit cu vicepreşedintele Parlamentului European, europarlamentarul Livia Jaroka, membră a Partidului Popular European.
Potrivit unui comunicat al partidului Şor, în cadrul întrevederii a avut loc o discuţie despre rolul femeilor în politică, precum şi despre situaţia privind problemele de anitisemitism şi xenofobie. Părţile au discutat separat situaţia privind drepturile şi problemele romilor din Moldova.
Vom aminti că cinci europarlamentarii, în vizită la partidul primarul de Orhei, Ilan Shor. Oficialii europeni au ales să meargă încolo chiar dacă „Partidul Shor” nu face parte din familia PPE, în care au fost acceptate recent PPDA şi PAS. În comunicatul lui Shor se mai spune că euro-deputaţii au apreciat acţiunile întreprinse de conducerea oraşului, menţionând că „Orhei este astăzi singurul exemplu în Moldova în care partidul politic local implementează practica îmbunătăţirilor concrete a vieţii oamenilor”.
La rândul lor, cei din conducerea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi cea a Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) au spus că euro-deputaţii Partidului Popular European (PPE), care au venit în vizită la primarul de Orhei, nu reprezintă PPE şi că este o vizită privată a câtorva membri ai formaţiunii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *