Shadow

Cum o creşti, aşa o ai

 

Ea se descurcă bine. Spală, calcă, găteşte. Sigur, mai are de lucrat un pic la sosuri şi la dunga de la pantalon. Nu se vaită, aduce bani în casă şi colac peste pupăză face eforturi să fie stilată şi modernă. Chiar că are noroc! El! De El vorbim acum, să nu uităm asta.
Trec anii şi ea o ţine pe a ei. Face de toate, aleargă la piaţă şi la grădiniţă, strânge prin casă, face ciorbă şi şedinţe cu părinţii, trage la muncă să îşi facă target-ul şi la coafor să-şi salveze ce se mai poate din aspect. Este protectoare şi dedicată. Frumoasă şi obosită. Nu pricepe unde îi fuge timpul şi cum de nu şi-a mai văzut prietenele de peste un an. Trec anii şi lui i se pare că totul este pe făgaş normal. El, cur redactia şi politica, ea, cu restul, oricare ar fi acela că oricum e prea puţin pe lângă ce face El: Nevastă, ai văzut telecomanda? Nevastă, unde ai pus izmenele? Nevastă în sus, nevastă în jos. Dă-mi aia, fă-mi aia, scoate-le la vedere, pune-le pe umeraş… Nevastă şi atât, nu iubirea, nu dragostea mea!
Frumoasa mea EA, opreşte jocul şi rescrie regulile! Cere şi tu dreptul tău la răsfăţ, la odihnă. Cere şi tu cafeaua la pat şi împarte cu EL responsabilităţile cele mari şi cele mici ale casei şi ale creşterii copiilor. El ştie ce să facă şi poate că uneori i-ar plăcea şi ar vrea, dar dacă laşi mereu de la tine, dacă nu îl înveţi pe NU, dacă nu te urci şi tu pe podium în dreptul locului întâi, nu va face singur paşii spre o altfel de abordare a responsbilităţilor maritale şi asta nu înseamnă că nu te iubeşte, înseamnă doar că tu ai greşit.
Frumoasa mea EA, opreşte jocul şi rescrie regulile, altfel vei auzi, din ce în ce mai des şi mai apăsător: Nevastă, muieţi-s posmagii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *