Libertate pierdută după afaceri cu romii

 

Un botoşănean implicat în mafia fierului vechi a fost încarcerat, luni, în Penitenciarul Botoşani, după ce a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare pentru complicitate la evaziune fiscală şi folosire cu rea-credinţă a creditului sau a bunurilor societăţii. Din reţea mai făceau parte doi romi din Constanţa, printre care şi un bulibaşă, care au fost condamnaţi la rândul lor la câte cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, dar şi alţi doi complici care s-au ales cu pedepse cu suspendare.
„Afacerile” care l-au aruncat după gratii au lăsat în urmă un prejudiciu de peste 1,1 milioane lei, bani pe care cei implicaţi vor trebui să-i plătească statului. Ce surprinde cel mai mult este că botoşăneanul locuia iniţial într-o baracă, în curtea casei unui ţigan, dar a ajuns să jongleze cu sutele de mii de lei după ce a fost numit peste noapte administrator la o firmă.
Iţele conduc spre o familie de romi din judeţul Vrancea, care a înfiinţat în 2011 societatea Rox Mar Fier SRL, cu sediul în Căzăneşti, judeţul Ialomiţa, profilată pe colectarea şi comercializarea deşeurilor metalice. Doi ani mai târziu, în familia romilor au apărut ceva discuţii, iar în mai 2013 firma este preluată de constănţenii Marian şi Bogdan Stănescu, tată şi fiu, care îl numesc drept administrator pe botoşăneanul Ioan Andrici, care ulterior devine asociat unic, iar o lună mai târziu apare în scenă şi Alexandru Pleşcan, un alt tânăr din Ialomiţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.