Shadow

“Europa, pericol de moarte“ – mai ales pentru romi, evrei

 

Prigoana împotriva imigranţilor romi a atins cote inacceptabile în Franţa, trecând de la faza discursului oficial agresiv, la cea a atacurilor fizice şi a vendetei colective. Totul la adăpostul unei retorici extremiste de care oficialii de la Paris nu sunt străini şi pe care au alimentato ani de zile prin declaraţii iresponsabile, menite doar să atragă voturi, într-un context politic intern marcat de asceniunea radicalilor şi populiştilor conduşi de Marine Le Pen. În aceste condiţii, EVZ cere autorităţilor franceze să renunţe la soluţia facilă a expulzărilor, la discursul fără conţinut şi să le asigure, în schimb, imigranţilor romi un climat de securitate personală şi să promoveze politici de integrare a romilor reale, în spiritul valorilor Uniunii Europene.
Europarlamentarul UNPR de etnie romă Damian Drăghici rede că Franţa este obligată să găsească şi să pedepsească vinovaţii. Totodată, Damian Drăghici se declară un inamic al „huliganilor politici de extremă-dreapta”.
„Europa, pericol de moarte“ – mai ales pentru romi, evrei etc. (Adevărul.ro)
Jurnalista Iulia Badea-Guéritée scrie pe blogul găzduit de Adevărul.ro că ceea ce fac astăzi unele segmente de populaţie romilor din Franţa nu este cu nimic diferit de ceea ce am făcut noi, românii, ţiganilor din Bolintin, imediat după Revoluţie, maghiarii de la Jobbik ţiganilor din Ungaria, italienii, romilor de acolo, sau, extrapolând, ceea ce fac populaţiile musulmane atunci când îşi ucid fiicele cu pietre în numele onoarei. Violenţa extremă nu are justificare şi nici coordonate geografice. Suntem mai cruzi şi mai fără milă decât animalele, cu toţii, atunci când mintea lasă locul instinctului şi urii.
Suntem, cu toţii, mult prea obsedaţi de propriul buric, de faptul că ne credem centrul universului, şi preocupaţi de scandalurile noastre minore, naţionale, de gargara absurdă şi fără sens a unor edili, de …pentru a mai vedea că romii reprezintă, alături de miile de emigranţi care mor în Mediterana pentru a atinge Europa, singura noastra problemă. Unică. Gravă. Mortală. Poate că, în loc să defilăm cu valorile noastre europene, de mucava, până la urmă, ar trebui să scriem, să ne scriem pe frunte „Europa, pericol de moarte”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *