Şi-a exploatat copilul minor mai bine de 6 ani… Acum se află după gratii!

 

O femeie de etnie romă a fost trimisă în judecată după ce judecătorii au ajuns la concluzia că şi-a exploatat copilul minor mai bine de 6 ani. Aceasta îşi trimitea copilul la cerşit, iar banii rezultaţi ajungeau la ea. Luna ce tocmai a trecut, a ajuns în faţa judecătorilor Covaci Voichiţa, o femeie de etnie romă, care-şi ducea veacul alături de copiii săi şi familia extinsă, în locuinţe improvizate din zona industrială.
Procurorii au ajuns la concluzia că aceasta şi-a trimis copilul minor la cerşit în perioada 2010-2016. Aceasta a fost trimisă în judecată pentru folosirea unui minor în scop de cerşetorie şi exploatarea cerşetoriei. Acesta este unul dintre puţinele cazuri de exploatare a minorilor prin cerşetorie, care ajunge în faţa judecătorilor.
„În perioada 2010-2016, a apelat în mod repetat la mila publicului, folosindu-se de copilul minor, care, la rândul său, a cerut în aceleaşi condiţii, ajutor material, care a ajuns în final la inculpată”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.
În anul 2014, la doi paşi de locuinţele improvizate în care locuia familia de romi, pe calea ferată din zona industrială, un copil de 12 ani a fost înjunghiat mortal de un alt adolescent de 14 ani. Se pare că acesta era tocmai nepotul femeii trimise acum în judecată pentru că-şi exploata copiii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.