Shadow

Povestea primului rege al romilor: Ioan Cioaba a scos satra din cort, a fost primul care s-a tuns si care a avut televizor!

 

• Ioan Cioaba a fost si pe vremea lui Ceausescu reprezentant al romilor

O carte despre viata primului rege al romilor, Ioan Cioaba, va aparea in cateva luni pe piata si promite sa fie un real succes pentru ca va contine numeroase detalii picante din viata acestuia. Cancan.ro dezvaluie cateva dintre ele.
Cel care s-a decis sa astearna pe hartie toata povestea este chiar nepotul fostului rege, Dorin Cioaba. In cele sase sute de pagini, cartea va contine foarte multe detalii din viata bunicului sau, decedat in 1997, dar si date despre viata de zi cu zi a comunitatii, inclusiv un capitol despre traditiile familiilor de romi. “Bunicul meu merita un astfel de efort pentru ca el a fost intr-adevar o personalitate si a fost primul in tot ce a facut. Eu zic ca a fost un vizionar. A fost primul care s-a tuns! Primul care a scos oamenii din corturi, care i-a trimis la scoala, primul reprezentant al romilor la Organizatia Natiunilor Unite, primul parlamentar rom”, spune Dorin Cioaba, care a descoperit fascinat cate lucruri marete a facut tatal tatalui sau. Si e de parere ca era si pacat sa nu le stie toata lumea!
Arestat de Nuta, eliberat de Nicusor
Cartea se va numi “Ioan Cioaba, intaiul rege al romilor” si descrie intamplari reale, una mai interesanta decat cealalta. O experienta aparte a fost intalnirea cu fostul dictator Ceausescu si cu sistemul lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *