Ţigănie, muzichie şi politichie cu Damian Drăghici. Şuetă la un şpriţ de vară

A mâncat din ce-a cântat. Sau din cerşetorie. Apoi, a trăit visul american, la propriu. S-a întors acasă doar că să plece iar. Şi să se întoarcă din nou. Lui Damian Drăghici mai bine i-ai smulge inima din piept decât să-i iei naiul de la gură.
S-a născut într-o familie de ţigani lăutari din Bucureşti şi îi era scris în stele să cânte la nunţi, botezuri şi alte paranghelii. Numai că, la 19 ani, a fugit în lumea largă. A trăit din muzică şi când n-a avut unde să cânte a cerşit la colţul străzii. Nomad, prin genetica etniei sale, a colindat prin toată Europa şi a zburat şi peste ocean.
În America a dat lovitura şi a devenit celebru. Naiul său este comparat cu al celebrului Gheorghe Zamfir. S-a umplut de bani şi şi-a dublat masa corporală. Femeile roiau în jurul său ca muştele la miere. Apoi, s-a lăsat de mâncare şi băutură şi s-a apucat de politică. A ajuns senator şi, acum, se joacă de-a europarlamentarul. Numai muzica îl mai leagă de trecutul său colorat. Damian Drăghici e un gagiu mişto!
A dat jos 60 de kilograme
A slăbit îngrozitor, s-a tuns, ras şi frezat. E o umbră a bărbatului solid, cu plete şi barbă, care înnebunea femeile. Câte kilograme a dat jos şi în cât timp? S-a înfometat sau a ţinut o dietă anume? Damian Drăghici îşi frământă palmele mari, ca de salahor. E serios, cum îi şade bine unui politician: „Am dat kilele jos de-a lungul mai multor ani… După ce am terminat cu <Damian’s brothers> a fost mai uşor. Acolo, cu ţiganii mei, era greu… Mâncarea şi băutura întreţineau starea de spirit!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.