Shadow

Romii din Hunedoara se bat în decoraţiuni cu cei din Republica Moldova!

 

Deveniti celebri si in strainatate, tiganii romani si-au construit acasa palate care mai de care mai falnice, in care turnuletele si inscriptiile haioase se inteleg de minune.
De exemplu, potrivit ziarului Adevarul, in varful caselor, tiganii din judetul Hunedoara si-au pus fie celebrul turn Eiffel, fie sigla Mercedes, fie statuia Libertatii din New York.

Pe langa aceste decoratiuni, apar si dedicatii catre copiii neamului sau porecla proprietarului! In Oltenia, se imita cladiri celebre, precum tribunalul din Caracal, copiat de renumitul si regretatul Dan Finutu

In replica, in concursul de copiat arhitecturi faimoase s-au inscris si tiganii din Republica Moldova, orasul Soroca, din nord-estul tarii, avand mai multe asemenea „reusite”.

Intr-un reportaj realizat de Publika.md, se vorbeste despre „Dealul Tiganilor” din localitate, acolo unde traiesc 2000 de tigani, care si-au facut palate intr-o zona obisnuita cu saracia.

Stabiliti de peste 300 de ani in zona, tiganii si-au ridicat vile care seamana perfect cu Casa Alba din Washington, cu Teatrul Balsoi din Moscova sau cu celebrul templu Taj Mahal din India.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *