Consiliul Judeţean Mureş, de 25 de ani în slujba cetăţeanului

 

Cei 25 de ani de la şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Mureş au fost sărbătoriţi joi, 22 februarie, printr-un eveniment special intitulat „Întâlnire aniversară Consiliul Judeţean Mureş – 25 de ani de existenţă”, găzduit de sala mare a Platului Culturii din Târgu-Mureş.

Péter Ferenc, îndemn la înţelepciune politică

În mesajul său de „bun venit”, preşedintele în exerciţiu al Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, a arătat importanţa instituţiei pe care o conduce şi a transmis un mesaj tuturor forţelor politice mureşene de a conlucra cu responsabilitate pentru binele judeţului.
„Un sfert de veac de existenţă instituţională, cu atât mai mult cu cât această aniversare vine în an de Centenar, trebuie marcat cu decenţă şi respect. 25 de ani în viaţa unui om înseamnă foarte mult, iar împlinirea vârstei de 25 de ani marchează cumva momentul maturizării. Cred că acest moment aniversar este un bun prilej pentru a ne gândi profund la ceea ce este Consiliul Judeţean Mureş şi la ceea ce ne-am dori să fie această instituţie. Consiliul Judeţean Mureş este cea mai mare şi cea mai importantă – zic eu – instituţie publică din judeţ, cu peste 5.000 de angajaţi şi cu mai multe sute de atribuţii care cuprind domenii precum asigurarea serviciilor de sănătate prin intermediul Spitalului Clinic Judeţean Mureş şi Spitalului de la Târnăveni, întreţinerea celor 770 de kilometri de drumuri judeţene, asigurarea serviciilor judeţene de asistenţă socială şi protecţia copilului, atragerea fondurilor europene, pregătirea şi realizarea strategiilor de dezvoltare, asigurarea cadrului de funcţionare a Aeroportului Târgu-Mureş şi totodată susţinerea celor mai mari instituţii de cultură din judeţul Mureş, şi anume Muzeul Judeţean Mureş, Filarmonica de Stat Târgu-Mureş şi Ansamblul Profesionist „Mureşul”, Teatrul „Ariel”, Biblioteca Judeţeană şi aş putea să continui şirul instituţiilor”, a afirmat Péter Ferenc, care a trecut în revistă şi câteva din principalele proiecte reuşite, de-a lungul timpului, de Consiliul Judeţean Mureş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.