Pasiunea şi speranţa care au rămas printre gunoaie

 

Alex Fechete a locuit ani de zile la Pata Rât. A devenit o parte din comunitate şi a vrut să producă o schimbare. Aşa a ajuns să ajute câţiva copiii să iubească sportul, să înţeleagă ce înseamnă disciplina, făcând kickboxing. În timp, şi Alex a prins drag de acest sport şi a ajuns să câştige premii după premii, deşi condiţiile lui de viaţă au lăsat de dorit. Pasiunea l-a determinat să nu renunţe.
Alex Fechete la prima vedere poate părea înfiorător. Masiv, plin de tatuaje, ar putea insufla teamă oamenilor care cred în stereotipuri. Însă pe măsură ce te apropii, toată imaginea lui de bătăuş dispare şi este înlocuită de un zâmbet cald, privire gingaşă şi un glas care povesteşte tremurând despre pasiunea lui: kickboxingul. Vorbeşte frumos despre adrenalină, despre senzaţia pe care o are când este în ring şi, ocazional, se opreşte, trage aer în piept şi zâmbeşte ca pentru sine, când un fior de emoţie îi traversează şira spinării.

A insuflat pasiunea pentru sport copiilor de la Pata Rât

Alex a locuit timp de şapte ani de zile la Pata Rât. A parcurs de mii de ori drumul lung şi noroios până la modulele improvizate de Primăria Cluj-Napoca, după ce romii de pe strada Coastei au fost evacuaţi în plină iarnă din casele lor, pe data de 17 decembrie 2010. Frustrările au fost, poate, ceea ce l-a determinat să încerce să producă o schimbare. Îi vedea pe copiii din jurul lui, scufundaţi într-o sărăcie lucie, drogându-se, ignorând şcoala, fără niciun scop şi nicio perspectivă de viitor, aşa că a decis să îi ajute să îşi găsească un drum. „Mă numesc Alex Fechete, am fost facilitator comunitar şi am locuit timp de 7 ani la Pata Rât”, îşi începe Alex povestea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.