Shadow

Din COLIBĂ în apartament! Primăria Cluj va plăti chiriile romilor de la groapa de gunoi a oraşului

 

Pentru a scăpa de focarul de mizerie inimaginabilă, de la groapa de gunoi a oraşului, Primăria Cluj Napoca a pus la bătaie 500.000 de euro pentru un proiect în premieră pentru România.
Locuitorii săraci de la groapa de gunoi a Clujului, care trăiesc din reciclarea materialelor refolosibile, se pot muta în locuinţe în toată regula iar chiria va fi plătită de Primăria Cluj Napoca.
Emil Boc, primarul Clujului, a anunţat că ajutorul de chirie se va plăti integral sau parţial, în funcţie de venitul pe care beneficiarul îl are împreună cu familia. Dacă timp de un an, cel în cauză nu se va putea angaja, ajutorul de chirie va putea fi prelungit pentru maxim 24 de luni. În total, timp de trei ani, cei care locuiesc la Pata Rât vor putea beneficia de sume cuprinse între 900 şi 1.400 de lei.
În afară de persoanele sărace, de acest ajutor de chirie pot beneficia şi persoanele care sunt victime ale violenţei în familie. Pentru aceste cazuri, venitul maxim este de 1.500 de lei/membru de familie. În cazul persoanelor sărace care trăiesc din ce adună de la groapa de gunoi, , venitul maxim luat în calcul este de 738 de lei/membru de familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *