Perla ţiganilor din Botoşani, geniala admisă la 5 universităţi de top din Marea Britanie

 

• Părăsită de mamă, blamată de toţi, a învăţat până a cucerit lumea • Cea mai frumoasa tiganca din Romania a renuntat la oferta de a lucra la Parlamentul European

Perla Scripcariu a fost considerata drept cea mai frumoasa tiganca din Romania, dar ea isi construieste cariera bazandu-se pe inteligenta ei, relateaza ziarul Adevarul.
In urma cu doi ani si jumatate, presa scria despre cea mai frumoasa tiganca din Romania, Perla Scripcariu, o tanara de origine rroma din Botosani care, dupa ce a dat Bacalaureatul a fost dorita de 5 universitati din Marea Britanie – Birmingham, Portsmouth, Greenwich, Coventry si Kent. In cele din urma, Perla a ales Universitatea din Birmingham.
„Îmi place mai mult Birmingham şi ca oraş, dar am auzit multe lucruri bune despre Universitate”, a declarat Perla Scripcariu. Tot atunci, europarlamentarul PNL Dan Buda i-a facut o propunere Perlei, oferindu-i un post de consilier la cabinetul sau din Bruxelles.
„Nu există soartă potrivnică. Există doar lipsă de ambiţie şi complacere într-un mediu care îţi pare mereu ostil. M-am lovit de situaţii de genul acesta, discriminatorii aş putea spune, încă de când eram mică. Unii copii cu care mă jucam mă respingeau, spunând că sunt ţigancă.Chiar şi când aveam rezultate bune la şcoală, erau remarci ironice de genul: «Vai, a ieşit ţiganca la tablă, ştie ea mai bine!».
Ei se aşteptau ca, fiind de etnie romă, să nu fiu la acest nivel, să nu fac lucrurile ca toţi ceilalţi. Dar lucrurile acestea nu m-au doborât. Nu m-am închis în carapacea mea, să mă justific că nu pot face lucruri fiindcă sunt discriminată. Din contră, m-au ambiţionat. M-au făcut să-mi doresc şi mai mult. Am muncit şi mai mult pentru ceea ce-mi doream”, spune tanara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.