Povestea fetei de ţigani care a ajuns o actriţă foarte îndrăgită

 

Cumva, există minuni. Doar că este nu se întâmpla aşa, peste noapte. Ci au în spate ani de muncă, de chin, umilinţe, lupte. Aceste ingrediente fac parte şi din povestea Mihaelei Drăgan, o fată născută într-o familie mixtă (cu mamă romă şi tată român), într-un sat uitat de lume din judeţul Buzău. Nimic nu lăsa se se întrevadă povestea de succes ce avea să urmeze.
De tânăra actriţă Mihaela Drăgan e posibil să nu fi auzit multă lume. Şi totuşi, activitatea sa artistică are deja câteva realizări importante, de la roluri în filme precum „Aferim” al lui Radu Jude sau „Magie Noire”, regizat de Fanny Ardant, la nominalizarea pentru premiul anual oferit de Liga Femeilor Profesioniste din Teatru (”The League of Professional Theatre Women”), din New York. Dacă la toate acestea se mai adaugă şi propria companie de teatru şi faptul că în prezent face naveta între Bucureşti şi Berlin, unde joacă la cel mai renumit teatru din capitala Germaniei, Gorki Theatre, Mihaela Drăgan este chiar o actriţă de succes. O actriţă pe jumătate româncă, pe jumătate romă, a cărei poveste de viaţă e demnă de un scenariul de film.
Pentru că viaţa ei însă nu a fost una lipsită de griji. ba dimpotrivă. Născută în 1986 în satul Cândeşti, judeţul Buzău, dintr-o mamă romă şi un tată român, Mihaela a fost mijlocia familiei cu trei fete. Părinţii ei, oameni simpli, au lucrat la început în sat, apoi pe platforma Petromidia din Constanţa. Din copilăria frumoasă a satului buzoian, Mihaela a ajuns la Liceul „George Călinescu”, de la malul mării, împreună cu surorile ei. Practic, dintr-un sat în care toată lumea ştia că este romă şi erau foarte mulţi romi în clasă, într-un loc în care i se striga cel mai des „ţiganco!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.