Shadow

Oportunităţi de burse pentru studenţii interesaţi de Drept şi Ştiinţe umanistice

 

Fondul de Educaţie pentru Romi, prin intermediul Centrului Naţional al Romilor, anunţă lansarea Programului de Burse în Drept şi Ştiinţe Umaniste în Republica Moldova pentru anul academic 2018-2019. Programului de Burse în Drept şi Ştiinţe Umaniste reprezintă o bursă academică acordată pe bază de merit, adresată studenţilor romi, care sunt cetăţeni sau rezidenţi permanenţi ai Republicii Moldova, Rusia şi Ucraina.
Pentru a fi eligibili candidaţii trebuie să se declare deschis etnici romi, să fie studenţi curenţi sau să fie înmatriculaţi la o instituţie de educaţie acreditată de stat, în Republica Moldova, în anul academic 2018-2019. Studiile la distanţă nu sunt eligibile, iar studiile cu frecvenţă redusă nu sunt acceptate pentru etapa de licenţă, sunt potrivite doar pentru studiile de master şi doctorat.
Programul de Burse în Drept şi Ştiinţe Umaniste a fost lansat în anul 2004, la iniţiativa şi cu suportul financiar al Fundaţiei pentru o Societate Deschisă şi Fundaţia Germană “Comemorare, Responsabilitate şi Viitor”. Scopul Programului este de a contribui la dezvoltarea unei mase critice de romi – absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ superior, care să fie dotaţi cu abilităţi şi competenţe pentru a deveni profesionişti în domeniilor lor şi de a contribui la incluziunea romilor în societate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *