Italia: Mesaj rasist transmis de ziua romilor de posibilul viitor premier

 

Viitorul premier al Italiei, mesaj controversat de ziua romilor. Matteo Salvini le-a transmis acestora că ar trebui să fure mai puţin. Liderul partidului de extrema dreapta Liga Nordului este susţinut de Silvio Berlusconi pentru funcţia de premier.
Matteo Salvini, liderul partidului care a câştigat cele mai multe voturi la alegerile din Italia a provocat din nou controverse. Acesta a transmis un mesaj pe Twitter de ziua internationala a romilor.
“Dacă mulţi dintre ei ar lucra mai mult şi ar fura mai puţin, dacă mulţi dintre ei şi-ar trimite copiii la şcoală, în loc să-i înveţe cum să fure, ar fi într-adevăr o sărbătoare”, a scris Matteo Salvini.
Mesajul lui Salvini pare in contradicţie totală cu cel tranmis de Papa Francisc. Suveranul Pontif a facut un apel la bunăvoinţă şi respect reciproc.
Matteo Salvini, 45 de ani, liderul Ligii Nordului, mişcare suveranistă şi anti-imigraţie, îşi propune să preia conducerea Italiei, dar absenţa unei majorităţi clare după alegerile din 4 martie complică situaţia. Noi consultări între preşedintele italian, Sergio Mattarella, şi liderii politici ai ţării sunt programate pentru weekendul următor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.