Shadow

“Singură la nunta mea”, coprodus de Ada Solomon, în selecţia programului ACID Cannes

 

Pelicula „Singură la nunta mea / Seule a mon mariage”, coproducţie Belgia-România, regizată de Marta Bergman, a fost selectată în programul ACID (Association pour le cinéma indépendant et sa diffusion) al Festivalului de Film de la Cannes 2018. Evenimentul va avea loc în perioada 9-18 mai 2018, iar filmul va fi proiectat în premieră mondială.
Produsă de compania belgiană Frakas, pelicula filmată în România şi Belgia, îi are în rolurile principale pe românca Alina Şerban şi belgianul Tom Vermeir.
„Singură la nunta mea / Seule a mon mariage” este lungmetrajul de debut al Martei Bergman, născută la Bucureşti, autoarea unor documentare despre comunitatea romă şi problematica femeii în societatea contemporană. Producţiile sale au fost prezentate în festivaluri ca Visions du Réel şi Leipzig Film Festival.
„Singură la nunta mea / Seule a mon mariage” este povestea Pamelei, o tânără din comunitatea romă, o femeie spontană şi amuzantă. Trăieşte cu copilul ei în vârstă de doi ani şi cu bunica într-o casă dărăpănată unde împart acelaşi pat. Ea visează la libertate şi se îmbarcă spre necunoscut, renunţând la tradiţiile care o sufocă. Speră să se căsătorească pentru a-şi schimba destinul, dar şi pe al fiicei ei. O poveste despre curajul şi determinarea de a-ţi depăşi condiţia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *