Franţa salută desemnarea unui secretar de stat pentru romi

 

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, a salutat desemnarea de către guvernul român a unui secretar de stat pentru a gestiona problemele romilor în relaţia cu Franţa, în contextul în care această ţară a decis să-şi înăsprească politica faţă de romi pe teritoriul său.
Secretarul de stat din ministerul muncii, Valentin Mocanu, a fost numit pentru a ocupa acest post.
Pierre Lellouche a declarat că cele două ţări se îndreaptă spre o cooperare sporită şi a precizat că Franţa se aşteaptă ca pe viitor România să instituie un sistem de ajutor pentru reintegrarea comunităţilor de romi.
Anterior, secretarul de stat Lellouche declarase că în perioada 2007-2013, României îi sunt destinaţi 20 de miliarde de euro pentru integrarea romilor, bani care nu ar fi eficient cheltuiţi din moment ce multi romi de origine română ajung să contribuie la cresterea ratei criminalitatii în Franţa şi alte ţări occidentale.
“În aceste condiţii, intrarea României în spaţiul Schengen nu se va putea face”, a declarat Pierre Lellouche, citat de France Info.
În replică, ministrul de externe de la Bucreşti a spus că infracţiunile sunt comise cu titlu individual şi legea trebuie să acţioneze ca atare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.