COVENTRY, ORAŞUL ROMILOR FERICIŢI

 

Coventry este un oraş din Anglia în care trăiesc în prezent mii de etnici romi şi unde rata infracţionalităţii este printre cele mai scăzute de pe întinsul Marii Britani, după cum recunoaşte chiar Sergentul Dave Faries, de la poliţia din localitate.
Peste 7.000 de romi s-au stabilit în oraşul cu o populaţie de 300.000 de locuitori din mijlocul Angliei. Dintre aceştia, aproape 3.000 vin din România. Ceilalţi provin din ţări ca Cehia, Slovacia sau alte state est-europene. Mulţi dintre ei au ales să îşi ducă viaţa la Coventry după ce au auzit că acolo autorităţile şi localnicii îi ajută să se integreze. Şi, într-adevăr, s-au integrat…
Etnicii romi din Coventry au locuri de muncă, îşi plătesc taxele către stat şi cheltuielile de întreţinere, iar copiii lor se duc la şcoală şi unii chiar obţin performanţe remarcabile. Iar de câte ori au câte o problemă pe care nu ştiu cum să o rezolve, se duc la Bernie Flatley, un englez care a înfiinţat o organizaţie special pentru a le oferi ajutor gratuit acestor oameni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.