Evolutia comunitatilor etnice in Romania. Judetul unde sunt cei mai putini romani, 12,6% din populatia totala. Cine se afla la polul opus

In Harghita sunt cei mai putini romani: 39.196 cifra oficiala de la recensamantul din 2011, adica 12,6% din populatia totala a judetului. La polul opus se afla Botosani, unde 94,08 % din populatie este formata din romani, urmat de judetul Gorj (94,07%).

Judeţul Mureş are cei mai mulţi romi din ţară

Un „Studiu privind comunităţile defavorizate (romi) din Regiunea Centru”, elaborat de SC Mancom Centru SRL, al cărui beneficiar este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, scoate la iveală nişte lucruri care, deşi mulţi dintre noi le bănuiam, scoase la iveală printr-un studiu scris ne sperie mai mult.
Romii reprezintă cea mai mare şi mai vulnerabila minoritate din Uniunea Europeană, dar şi ce mai supusă marginalizării şi discriminării. Totodată, în judeţul Mureş trăiesc cei mai mulţi romi dintre toate judeţele ţării. UE doreşte ca până în 2020, situaţia romilor la nivel european să se îmbunătăţească considerabil. Pare un lucru aproape imposibil, conform ultimelor date referitoare la traiul romilor: angajatorii îi evită, copiii de romi nu merg la şcoală, trăiesc în „case” insalubre, iar modul lor de trai nu pare să-i deranjeze prea tare….
Petelea, Bahnea, Sânpaul, Vânători, Band, Crăciuneşti şi Mica, în vârf
Conform ţintelor stabilite de Planul Naţional pentru Reformă 2011-2013 în cadrul strategiei Europa 2020, România intenţionează să reducă numărul de persoane aflate în situaţie de risc de sărăcie şi excluziune socială cu 580.000 persoane până în 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.