Shadow

India anunţa în 2016 că toţi ţiganii din străinatate, inclusiv din România ar putea deveni cetăţeni indieni. Cum stau lucrurile în prezent

 

Toti tiganii din strainatate ar putea deveni cetateni indieni. Declaratia, care are sanse sa ramana in istorie, ii apartine ministrului de externe de la New Delhi.
Potrivit oficialului, guvernul indian pregateste recunoasterea intregii comunitati de romi, ca parte a diasporei indiene. La noi, reactia nu a ramas fara ecou. “Si noi vrem sa fim indieni!”, spun tiganii romani, iar autointitiulatul rege international al romilor, Dorin Cioaba, este primul dintre ei.
“Voi sunteti fiii Indiei, care ati migrat si ati trait in conditii grele de-a lungul veacurilor. Marea comunitate de 20 de milioane de tigani traieste in mai mult de 30 de tari si toti sunt urmasi ai strabunilor nostri” – a spus ministrul in cadrul unei intalniri cu delegati ai romilor din toata lumea.
Sushma Swaraj, ministrul indian de Externe: “In Rusia, Bulgaria si Romania, se numesc tigani. Romii au trait, in vremuri de demult, in nordul Indiei. Frati si surori romi, India de azi progreseaza si va asiguram ca va vom sprijini continuu pe voi, fratii si surorile noastre rome.” Aceste declaratii au facut imediat inconjurul globului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *