Madalin Voicu: Tiganii sunt mai mult gainari, infractiunile mari le fac majoritarii

 

Problema rromilor este greu de rezolvat si destul de profunda, iar manifestatiile precum cele de la Piata Victoriei, de miercuri, reprezinta “mici convulsii”, care nu au efervescenta. In plus, infractiunile nu au etnie, deci este gresit a cataloga rromii drept infractori, crede deputatu
Acesta mai spune ca nici romanii si nici rromii nu au traditia manifestatiilor si ca tiganii nu sunt handicapati sau rasa inferioara, afirmand insa ca cei de 25-30 de ani, care nu au educatie si loc de munca, sunt aproape irecuperabili.
“Problema rromilor e mult mai complexa decat ce s-a intamplat ieri (miercuri – n.red.) la Piata Victoriei. Acolo sunt mici convulsii care n-au o semnificatie anume. Problema rromilor e mult mai greu de rezolvat si destul de profunda. Si nu numai la noi in tara, e o problema europeana, dar nu are nicio legatura cu manifestatia de ieri.
Probabil ca exista niste frustari ale unora care incearca sa ridice prin iesirea in strada niste probleme pe care probabil le au. Nu s-a dus nimeni sa-i intrebe ce se intampla, nici n-au facut o petitie catre Guvern sa inteleaga cineva care a fost cauza. Deci sunt lucruri nu stiu cat de spontane sau nu, dar care n-au efervescenta”, a declarat Madalin Voicu, pentru Ziare.com.
Acesta considera ca atat romanii cat si rromii nu au traditia manifestatiilor si ca trebuie “sa fie mult mai serios tot angrenajul asta, cand faci o manifestatie, pentru ca si numarul impresioneaza, nu doar mesajul”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.