Shadow

Un deputat USR denunţă ‘poliţia gândirii’: ‘CNCD încearcă să pună pumnul în gură purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române’

 

Deputatul USR Matei Adrian Dobrovie intervine în scandalul public generat de plângarea la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării împotriva purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu. Potrivit deputatului, CNCD comite abuzuri majore şi încearcă să descurajeze exprimarea creştinilor în spaţiul public.
“Poliţia gândirii în anul 2018. CNCD încearcă să pună pumnul în gură purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, pentru că a spus adevărul. Mai grav, această instituţie discriminează chiar pe reprezentantul cultului ortodox, încercând să descurajeze exprimarea creştinilor în spaţiul public.
Precedentul creat astfel este foarte periculos. Acţiunile din ultima vreme ale Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării arată că această instituţie comite abuzuri majore, servind pe de o parte o agendă ideologică care discriminează majoritatea, iar pe de altă parte, actuala putere. Elocvente în acest sens sunt episoadele sancţionării preşedintelui pentru folosirea termenului ”penali”, cât şi citarea unor persoane care i-au criticat pe acoliţii lui Dragnea din Teleorman pe Facebook.
Întâmplător îl cunosc pe domnul Vasile Bănescu. Mi-a fost profesor de religie şi este un om de o decenţă, cultură şi ţinută morală ireproşabilă. Ca urmare, sunt revoltat de faptul că se încearcă cenzurarea şi limitarea libertăţii sale de exprimare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *