Shadow

Romii care şi-au stabilit tabăra pe terenul lui Neymar şi Cavani: Decizia autorităţilor franceze

 

150 de romi au fost evacuaţi joi dimineaţă de la Poissy, exact în locul în care PSG va ridica noul centru de pregătire. Ajunseseră în vară la Poissy. Undeva foarte aproape de intersecţia a două autostrăzi, A13 şi A14. Acolo îşi stabiliseră tabăra 150 de romi. Nu era locul potrivit. Terenul fusese concesionat de autorităţi clubului PSG, care va ridica exact în această zonă noul centru de antrenament şi noua Academie pentru juniori.
Neymar, Cavani şi celelalte stele pariziene vor părăsi Camp des Loges, din Saint-Germain-en-Laye, şi se vor pregăti la Poissy.
Pe 31 august, primăria locală le-a cerut să se mute în 48 de ore, dar unul dintre romi a dus cazul în justiţie, încercând să obţină o procedură de urgenţă la tribunalul administrativ pentru a suspenda hotărârea.
Pe 27 septembrie, tribunalul a respins cererea. Iar azi, la 7:30 dimineaţa, 30 de poliţişti i-au evacuat pe romi şi le-au distrus barăcile.
Potrivit Le Parisien, PSG are 75 de hectare în această zonă, unde va avea întreaga bază, ce va fi gata în primăvara lui 2020 şi va cuprinde un stadion de 5.000 de locuri, un hotel şi 15 terenuri de antrenament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *