Shadow

Consilierul de stat Dana Varga acuză presiunile “Statului paralel” asupra familiei din cauza opiniilor sale politice

 

Consilierul de stat Dana Varga, care este şi secretar executiv al Departamentului pentru minorităţi din cadrul ALDE, susţine că „statul paralel” exercită presiuni asupra sa pentru opiniile politice susţinute în spaţiul public referitoare la abuzurile comise în justiţie.
Dana Varga, vicepreşedinte al ALDE Ilfov, ne-a declarat că fiul său cel mic a căzut victima „justiţiei subterane” şi a mafiei locale din judeţul Cluj, protejate chiar de autorităţile locale.
Samuel Varga a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare cu executare într-un dosar fabricat cu ajutorul poliţiei şi procurorilor din Huedin. Fiul cel mic al Danei Varga a fost condamnat pentru o faptă care nu poate fi pasibilă de închisoare cu executare: ar fi încredinţat maşina unei persoane care nu avea permis de conducere.
O astfel de infracţiune este greu de probat, în sensul că trebuie dovedit fără putinţă de tăgadă că acuzatul ştia că persoana căreia îi încredinţează maşina nu are permis auto. De altfel, Tiberiu Vischi, cel care a condus autoturismul a dat patru declaraţii, două în varianta că s-a urcat singur la volan, fără să ştie Samuel Varga, şi alte două în care spunea că acesta i-ar fi dat maşina. De subliniat că Tiberiu Vischi este semianalfabet, fapt constatat chiar de judecătorul cauzei care l-a întrebat cum a reuşit să scrie declaraţiile. „După dictare, domnule judecător”, a venit răspunsul sincer al lui Vischi. Declaraţia i-a fost dictată chiar de şeful Postului de Poliţie Gilău, Ioan Arion, şi de ajutorul acestuia, Rareş Albu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *