Shadow

Andrei, fiul lui Mircea Dinescu, sare în apărarea maneliştilor “Ei sunt adevăratele staruri! Dacă aş fi Salam, m-aş duce la Haga”

 

Andrei, fiul scriitorului Mircea Dinescu, face parte din formaţia „Impex“, care cântă „neomanele“, adică manele reinventate, adaptate la stilurile noi de muzică.
Tânărul îi apreciază pe muzicienii romi din România şi susţine că unele melodii interpretate de ei ar trebui apreciate.
“E un clişeu că textele de manele sunt proaste. Normal că nu sunt toate bune, dar nici toate rock-urile şi pop-urile sunt bune. Există trei milioane de trupe rock în lume, iar noi ascultăm câteva zeci. Mulţi au versuri banale, neinteresante. Sunt zeci de mii de trupe de jazz plicticoase. Manelele sunt puse toate la un loc, în loc să se ia cele bune. Eu am ales manelele bune. Foarte multe versuri din manele sunt cu < >, < >, subiecte serioase. Cunosc manele mult mai adânci decât <<Ţi-am dat un inel>> de la Holograf. Depinde ce alegi. Cei mai buni muzicieni din România sunt lăutarii. Ei sunt adevăratele staruri” , România s-a creat o mişcare de antimanele, care a început la Vama Veche – epicentrul rasismului. Sunt pancarte pe care scrie < >. Ştiu ce se ascunde în spatele mişcării antimanele. Lumea este rasistă, are boală pe ţigani, dar ştie că în Europa nu e bine să fii rasist. Aşa s-a creat această formulă, poţi să fi rasist, în plus eşti şi respectat. Ba, mai mult, eşti un om evoluat dacă ai boală pe manele. Florin Salam, fie că îţi place sau nu, este unul dintre cei mai populari artişti ai ţării. Este de culoare şi lipseşte de la radio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.