CNCD, precum Tribunalele Poporului de pe vremuri: Vasile Bănescu a fost judecat pentru acuzaţii de care nu fusese informat, iar dosarul apărării a fost făcut dispărut

 

 

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a fost supus unui adevărat rechizitoriu în timpul audierii sale la CNCD, relatează jurnalistul Cătălin Sturza.

Mai precis, pe lângă acuzaţiile despre care ActiveNews a relatat deja, lui Vasile Bănescu i s-a mai imputat încă una: robia romilor!În timpul audierii a fost deschis un nou „caz”, despre care dl Bănescu nu fusese informat în prealabil. Pe scurt, acolo de pe loc, dl Bănescu a fost acuzat, printr-un lung rechizitoriu, de vechea robie a romilor; ca să poată supravieţui terorii impuse de Biserica Ortodoxă Română asupra lor, romii au început să facă de mici copii. De atunci s-ar trage „cutuma” lor, ca formă de supravieţuire în faţa ameninţării reprezentate de BOR. Iar dl Vasile Bănescu ar fi readus vechiul rasism orientat împotriva romilor – în calitate de purtător de cuvânt al BOR. Un giumbuşluc logic care ne aminteşte de felul în care creştinii erau acuzaţi de revărsarea Tibrului, de secetă, foamete, ciumă şi cutremur în timpul Prigoanei din primele secole.

Leave a Reply

Your email address will not be published.