Shadow

Fake news şi manipulare pe tema bătăilor dintre nişte familii de romi din Târgu Neamţ

 

 

În urmă cu vreo două zile, două grupări de romi s-au încins pe străzile din Târgu Neamţ. Diferenţa dintre acest scandal şi altele din zona lor etnică este că acesta i-a apucat prin centrul oraşului şi a fost filmat, în timp ce majoritatea celorlalte dispute îi apucă de regulă în zonele unde locuiesc şi nu se află niciodată de ele
Certurile între romi sunt de regulă spectaculoase şi zgomotoase dar, cum a fost şi în cazul acesta, nimeni nu a ajuns la spital, nimeni nu a murit, nimeni nu a atacat alţi oameni nevinovaţi care se aflau în zonă. Deci a fost multă ”ţigăneală”.Desigur, liniştea publică a fost deranjată dar de aici şi până la a spune că e teroare pe străzile din Târgu Neamţ sau că nu ştiu ce pericol mondial reprezintă aceste altercaţii este distanţă foarte mare. La fel cum este aberant să se caute responsabili în zona de administraţie sau a instituţiilor care asigură siguranţa publică pentru astfel de evenimente care nu sunt nici pe departe atât de grave pe cât încearcă unii să le arate.
A mai fost şi ieri o ceartă între nişte romi din Tîrgu Neamţ care au reuşit să se şi pocnească fiind la ei acasă dar nici acest eveniment nu este ceva ieşit din comun. Periodic la UPU spitalului din Piatra Neamţ ajung romi cu ”buzunare” (aşa spun ei când se taie între ei, că îşi fac buzunare unul altuia). Tot zilnic, romii ca de altfel şi românii se bat între ei. Zilnic poliţia din Neamţ are cazuri de agresiuni deci nu vorbim de nimic ieşit din statistici sau din cotidian.
Ştiţi vreo persoană care, aflându-se în apropierea unei altercaţii între romi, a devenit victimă doar pentru că era în zonă?
Cunoaşteţi pe cineva care a fost atacat aşa din senin de un grup de romi?
De ce nimeni nu vorbeşte de scandalurile serioase cu topoare şi săbii dintre unii romi din Piatra-Neamţ sau Roman sau multe alte oraşe din România?
De ce nimeni nu vede că la Roman unii romi fac tâlhării în plină stradă faţă de Târgu Neamţ unde doar se cearta între ei?
Pentru a vă da seama cu adevărat de gradul scăzut de periculozitate a romilor puneţi-vă aceleaşi întrebări dar în loc de romi puneţi români ca să concluzionaţi singuri care sunt cu adevărat periculoşi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *