Shadow

Victima isteriei „Ambulanţa neagră”: Scriitoarea brăileancă Doina Popescu, agresată în Bucureşti

 

* microbuzul cu care umblă prin ţară în cadrul turneului „Ambulanţa pentru Literatură” a fost confundat cu „ambulanţa neagră care fură copii” * mai mulţi indivizi de etnie romă au sărit s-o bată, azi noapte, în Capitală, în zona Gării de Nord * poliţiştii au scăpat-o pe Doina Popescu din mâinile agresorilor

Isteria „ambulanţei negre” care fură copii pentru organe a ajuns, azi noapte, într-un punct extrem.
Scriitoarea Doina Popescu-Brăila, iniţiatoarea turneului „Ambulanţa pentru Literatură” prin intermediul căruia îşi promovează cărţile, a fost la un pas de a fi bătută crunt de un grup de romi. Scenele şocante s-au petrecut azi noapte, în Bucureşti, în zona Gării de Nord. Mai multe femei băteau cu pumnii şi palmele în maşina cu numere provizorii de înmatriculare, iar alţi bărbaţi filmau şi instigau pe Facebook: „Ambulanţa neagră care fură copii!”. Deşi scriitoarea a încercat să le explice despre ce este vorba, indivizii nu au vrut s-o asculte, devenind din ce în ce mai violenţi. Numai intervenţia poliţiştilor şi a mascaţilor a salvat-o pe Doina de furia agresorilor. Indivizii de etnie romă s-au ales cu dosar penal.
Doina Popescu-Brăila umblă de ceva timp prin ţară cu un microbuz pentru a-şi promova operele de creaţie, autovehicul inscripţionat cu „Ambulanţa pentru Literatură”. De curând, femeia şi-a schimbat maşina cu una mai mare şi mai încăpătoare, deoarece noaptea o foloseşte pe post de „dormitor”. Noul microbuz nu este inscripţionat, are dungi portocalii asemenea unei ambulanţe adevărate şi este înmatriculată provizoriu, adică are numere roşii de Brăila, în limbaj popular. Tot pe microbuz se găseşte şi numărul ei de telefon, iar de la nefericitul incident, este sunată continuu şi ameninţată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *