Shadow

Unul dintre cei mai bogaţi romi din Sibiu, alături de Corneliu Bucur, înfiinţează la Sibiu ”Centrul naţional al romilor”

 

Un eveniment major pentru înfiinţarea la Sibiu a Centrului Naţional pentru Patrimoniu Cultural şi Educaţie Etno-Identitară a Romilor a avut loc săptămâna trecută, la Prefectura Sibiu.Cu ocazia şedinţei lunare a Grupului de Lucru Mixt pentru Romi din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Sibiu prefectul Adela Muntean a anunţat introducerea unui nou obiectiv în Planul Judeţean de Măsuri pentru aplicarea “Strategiei Guvernului României de incluziune socială a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome pentru perioada 2015 – 2020”: fondarea Centrului Naţional pentru Patrimoniu Cultural şi Educaţie Etno-Identitară a Romilor.
Susţinem iniţiativele organizaţiilor neguvernamentale care au drept scop reconstrucţia identităţii etice a romilor şi sporirea stimei faţă de sine, dar şi cele care vizează creşterea calităţii vieţii minorităţii rome prin facilitarea accesului la educaţie şi pe piaţa muncii. Le mulţumesc, totodată, primarilor care s-au implicat în rezolvarea problemelor comunităţii rome din localităţile pe care le conduc. În limitele atribuţiilor legale, vom face toate demersurile pentru incluziunea socială a cetăţenilor români de etnie romă”, a subliniat prefectul Adela Muntean.
Obiectivele proiectului au fost prezentate de preşedintele Academiei Artelor Tradiţionale din România, Prof. Dr. Corneliu Bucur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *