Puţini ştiau asta despre Adrian Minune! Ce făcea când nu era regele manelelor

 

Adrian Minune a debutat la vârsta de 22 de ani ca actor. Toţi îl ştiu acum ca regele manelelor, însă în 1997, pe când avea 22 de ani, solistul a jucat în filmul ”Gadjo Dilo”. Minune s-a jucat cumva pe sine, pentru că a avut un rol de lăutar.
Au trecut mai bine de 21 de ani de la filmările peliculei Gadjo Dilo / Străinul nebun, regizată de Tony Gatlif, în care au debutat atât actriţa Rona Hartner, cât şi celebrul interpret de manele Adrian Minune. Acţiunea filmului se petrece într-un sat de ţigani din România anilor 1997. În prim plan sunt drama unui bătrân ţigan, cu copilul închis la puşcărie pentru 6 luni, şi povestea de iubire a unei ţigăncuşe dezgheţate, interpretată de Rona Hartner.
Pe atunci Adrian Minune avea 22 de ani şi nu nici nu se gândea că peste ani avea să fie numit regele manelelor. În film manelistul cântă la acordeonul său imens melodia ”Tutti Frutti”, la mormântul unui ţigan lăutar, Păun Milan, dar şi într-un birt, în timp ce Rona Hartner dansează cu foc.
Filmul a câştigat un premiu César pentru cea mai bună muzică, iar patru dintre piesele de pe coloana nonoră au fost semnate chiar de Adrian Minune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.