Shadow

Festivalul Strada Armeneasca la Bucuresti

Armeni, evrei, romi si greci si-au dat intalnire in ziua de 2 august pe strada Armeneasca, pentru a lua parte la deschiderea Festivalului Strada Armeneasca, eveniment care cuprinde spectacole de dans si muzica traditionala, workshopuri si prelegeri, precum si vizionari de filme.
” Sper sa fie un experiment reusit pe care sa-l organizam anual” a spus liderul Grupului deputatilor apartinind minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian, amfitrionul serii, in timp ce Datev Hagopian, arhiepiscop al Bisericii Armene din Romania, a elogiat modul in care tara noastra, exemplu de ospitalitate pentru intreaga lume, i-a primit pe refugiatii armeni in anii 1915 – 1922.
” Armenii din Romania marturisesc ca sunt suta la suta romani si suta la suta armeni”, a mai spus inaltul prelat, binecuvantandu-i pe cei prezenti la eveniment.
Ambasadorul Armeniei la Bucuresti, Hamlet Gasparian si-a exprimat speranta ca astfel de manifestari sa conduca la o mai buna colaborare dintre tara pe care o reprezinta si Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *