Shadow

Cerşetori romi în Canada spun că sunt refugiaţi din Siria sau Bosnia, deşi au venit din România

 

Două femei de cetăţenie romă cerşesc pe marginea unui drum din Canada. Ceea ce le diferenţiază pe aceste femei de ceilalţi oameni ce încearcă să supravieţuiască pe străzile din Toronto este modul în care cerşesc – afirmă că sunt refugiaţi, scrie CityNews, care arată ca mulţi romi se identifică ca fiind refugiaţi sirieni sau bosniaci. Jurnaliştii canadieni au aflat de fapt că unii cerşetori vin din România şi scriu că aceştia sunt persecutaţi acasă.
Anul trecut, aproximativ 900 de solicitanţi ai ajutoarelor pentru refugiaţi din diferite ţări au folosit, pe noapte, paturile adăposturilor de urgenţă ale oraşului. Anul acesta, numărul a crescut la aproximativ 2.000 refugiaţi pe noapte-adică 33% din populaţia adăpostului.
”Am vorbit cu două femei care cerşeau de-a lungul străzii Lakeshore Road, lângă Etobicoke. ?ineau în mână semne pe care scria că au trei copii, susţineau că sunt acolo de trei luni şi ca sunt refugiaţi. În următoarea zi, am vizitat-o din nou pe femeia cu care am vorbit cu o zi înainte. De data asta, când am întrebat-o de unde este, a recunoscut că e din România. Am întrebat-o dacă este de etnie roma, a dat din cap şi a spus “Yes. roma, gypsy.”, povesteşte jurnalistul de la CityNews.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *