Shadow

A luat atitudine! Un nou primar PSD a tăiat ajutorul social

 

Doar 15 dosare de asistaţi sociali, într-o comunitate în care trăiesc peste 700 de rromi!
Cu toate acestea, Primăria şi Consiliul Local au ţinut să aibă grijă ca familiile modeste să beneficieze de ve­nitul minim garantat.
Autorităţile locale chiar au căutat să găsească soluţii pentru un trai mai decent, dar NU prin acordarea ajutoarelor sociale. Ba dimpotrivă, primarul Ioan Eugen Lazăr a militat ca asistaţii sociali să primească ajutor, doar dacă muncesc în folosul societăţii, conform legislaţiei în vigoare.
Ca urmare, primarul de Buciumi a început să taie în “carne vie”, iar numărul persoanelor asistate a scăzut de vreo şapte ori faţă de momentul în care intrase în Primărie, în anul 2012!!!
“În anul 2012, când am devenit primar, la Buciumi existau peste 100 de dosare de asistaţi sociali. Încă de la început am pus punctul pe <i> şi am spus că cei care vor să primească ajutor social trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii. Acum, nu pot decât să mă bucur că – în mare parte -, cei care vor ajutor social se conformează. Dacă în anii trecuţi aveam şi 100 de dosare, numărul asistaţilor a scăzut foarte mult. Faptul că ei ştiu că nu primesc ajutor social fără să meargă la muncă i-a determinat să facă treabă şi se angajeze. Primăria Buciumi nu dă bani cadou pentru asistaţii sociali, banii se muncesc, acesta este motto-ul nostru”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *