UE nu are politici pentru romi; vizita delegaţiei franceze în România nu va rezolva mare lucru

 

Renate Weber crede că vizita de miercuri a delegaţiei franceze la Bucureşti nu va rezolva problematica romilor. Europarlamentarul PNL spune la RFI că subiectul trebuie privit într-un cadru mai larg, la nivel european, unde nu există politici pentru romi.
Ministrul francez de Interne, Manuel Valls şi cel al Afacerilor Europene, Bernard Cazeneuve, vin miercuri, 12 septembrie, în România, pentru a discuta despre romii din Franţa.
Renate Weber nu se aşteaptă la rezultate notabile în urma acestei vizite: “Nu cred că va rezolva mare lucru. Dacă vine ministrul de Interne, chestiunea este privită din nou şi de Franţa şi de autorităţile române din perspectiva aceasta a unei eventuale împiedicări a dreptului la libertatea de mişcare, ceea ce este până la urmă exclus. Libertatea aceasta de mişcare în spaţiul Uniunii Europene există. Pe de altă parte, în general, cei care vor să meargă în alte state nu sunt oameni care să se ducă neapărat la frontieră cu paşaportul. Deci găsesc modalităţi prin care să ajungă în alte părţi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.