“Romaii Poesia“, ultimul festival al romilor din acest an. “Sunt chestiuni care interesează mai mult partea feminină”

 

Potrivit programului oficial, în cele patru zile ale festivalului, sibienii şi turiştii au avut ocazia să cunoască creaţii lirice ale poeţilor romi din ţară şi din străinătate, să vizioneze documentare, să viziteze ateliere meşteşugăreşti şi să participe la prezentarea meseriilor tradiţionale rome. Însă cele mai căutate elemente ale festivalului au rămas tot tarabele din Piaţa Mică.
Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional „Romaii Poesia ” s-a desfăşurat, în perioada 11-14 octombrie, în Piaţa Mică şi în alte câteva spaţii din oraş. În timp ce la conferinţele poeţilor, susţinute în limba romani, participarea a fost de câteva persoane (aproximativ zece, în medie), “greul“ evenimentelor a fost concentrat în centrul istoric al Sibiului. Încă de joi dimineaţa, în Piaţa Mică au fost înşirate tarabe cu oale, bijuterii şi costume tradiţionale.
În faţa tarabelor, cel puţin o parte dintre sibieni au spus că se bucură de astfel de evenimente. ”Organizarea este bună. Sunt chestiuni care interesează mai mult partea feminină. Văd că sunt tot felul de costume, ii, papuci. Este un eveniment binevenit”, apreciază Dan Sprincenaru, unul din sibienii interesaţi de produsele de la tarabele târgului.
În afara produselor de pe tarabe, unii dintre vizitatori erau interesaţi şi de muzica specifică. ”Este destul de bine organizat evenimentul, timpul ţine cu noi, turişti cam puţini, aşteptăm să fie şi puţină muzică care lipseşte cu desăvârşire ”, a adăugat unul dintre turiştii care a vizitat evenimentul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.