Un nou proiect de relocare a romilor

 

Proiectul social derulat de Primaria municipiului Baia Mare prin care este vizata mutarea romilor care traiesc la periferia orasului prin constructia unui cartier dotat cu toate utilitatile ar putea fi preluat la nivel national. Afirmatia a fost facuta de senatorul Damian Draghici, consilier de stat al primului-ministru pentru problemele romilor.
„Singura varianta viabila de integrare a romilor e aplicarea unui program educational, locuri de munca si o integrare sociala corespunzatoare. Daca un asemenea proiect poate fi pus in practica asa cum il gandeste primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, inseamna ca deja avem un model care poate fi pus in practica la nivel national si european. Fara locuri de munca e greu sa vorbesti de educatie, nu poti trimite copiii la scoala cu stomacul gol. Trebuie sa le aratam romilor ca si ei pot, ca prin puterea lor pot obtine mai mult, ca prin comportamentul lor pot schimba imaginea Romaniei. Munca si educatia pot merge numai impreuna, iar un exemplu pozitiv cum e cel al autoritatilor din Baia Mare ar putea schimba perceptia asupra romilor. Eu i-as spune «Proiectul Chereches»”, a spus Damian Draghici.
Consilierul de stat al primului ministru pe problemele romilor, Damian Draghici, l-a insotit pe vicepremierul Gabriel Oprea, vizitand mai multe comunitati de rromi care traiesc la periferia orasului. Vicepremierul a vizitat atata „celebra” zona Craica, dar si Cuprom, locatia unde au fost mutati temporar o parte dintre rromii proveniti de acolo, si a admis ca au fost facuti pasi importanti pentru integrarea acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.