Shadow

Grădiniţa Lions pentru copiii romi din Şupan

 

La Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu”, din Cartierul Şupan al oraşului Comăneşti, populat în mare majoritate de familii de romi, a fost inaugurată sala de clasă reabilitată în care va funcţiona prima grădiniţă „Lions”, frecventată de 32 de copii. Grădiniţa poartă numele mişcării Lions pentru că localul ei a fost reabilitat printr-un proiect pus în aplicare de Lions Club Comăneşti, cu sprijinul unui numeros grup de sponsori.
Localul grădiniţei a fost sfinţit de un sobor de preoţi şi a fost inaugurat oficial, iar la eveniment au participat, alături de coonducerea şcolii şi de membrii Lions Club Comăneşti, sponsorii proiectului şi membri ai celorlalte cluburi Lions din judeţul Bacău, precum şi preşedintele Zonei 2 Nord-Est a Districtului 124 România al Lions Clubs International, Răzvan Şendrea.
„Acţiunea – a spus preşedinta în exerciţiu a Lions Club Comăneşti, Olguţa Lungu-Tranole – face parte din proiectul«Împreună pentru comunitate, împreună pentru educaţie», prin care ne-am propus ca în limita sumelor de care dispunem să contribuim în fiecare an la rezolvarea unor probleme ale şcolilor de la noi (dotări, renovări etc.)”.
Directorul adjunct al Şcolii „Liviu Rebreanu”, Maria Laura Şişcă, ne-a arătat ce îmbunătăţiri au fost aduse grădiniţei: parchet nou, refacerea zugrăvelilor, decorarea pereţilor, instalarea unui tavan fals, instalaţie electrică nouă etc. şi, mai ales, mobilier nou adaptat activităţii copiilor. „Am considerat că este momentul să facem ceva pentru comunitatea romă, să o sprijinim, să realizăm o grădiniţă la standarde europene – a spus Maria Şişcă. În această grădiniţă vor fi copii de la trei la şase ani, care se vor bucura de siguranţă şi de un spaţiu adecvat lor, încălzit şi bine iluminat. Copiii vor fi îndrumaţi de o educatoare calificată”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *