Shadow

La TTM, „De 3 ori R”, despre rromi altfel

 

Timp de 14 saptamani, Televiziunea Tirgu-Mures gazduieste emisiunea „De 3 ori R”, realizata si prezentata de catre binecunoscutul actor si om de presa Rudy Moca. Documentarele vor surprinde modele de convietuire interetnica, vor ilustra meseriile traditionale si cutumele culturale ale rromilor sau vor arata rromul ca om, un om educat si integrat social. Emisiunea este realizata in parteneriat cu Asociatia Divers – Centrul pentru Incluziune Sociala pentru Persoanele de Etnie Rroma Tirgu-Mures.
Initiativa de-a prezenta comunitatea rroma altfel decat suntem obisnuiti in mass-media si anume negativ, peiorativ sau plin de prejudecati, a apartinut Asociatiei Divers – Centrul pentru Incluziune Sociala pentru Persoanele de Etnie Rroma Tirgu-Mures. Reprezentantii asociatiei si-au propus…
„Sa oferim o serie de documentare despre cum convietuiesc rromii cu majoritatea, maghiara sau romana din judetul Mures, despre cultura, istoria si traditiile rromilor si despre mestesugurile, respectiv despre cum educatia poate sa contribuie la dezvoltarea comunitatii rrome si o buna relationare interetnica intre persoanele de etnie rroma si majoritatea, romana sau maghiara din judetul Mures”, a mentionat Maria Koreck, presedinte Asociatia Divers.
Emisiunea este realizata si moderata de catre actorul, omul de presa Rudy Moca, un fin cunoscator al etniei rrome.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *