Shadow

Fiecare la locul cuvenit: viitorii preoţi în campus şi romii săraci în ghetou

 

Proiectul a întrunit avizul favorabil al tuturor comisiilor, una dintre ele precizând cu un amendament că e vorba de “constituirea unui complex bisericesc cu funcţiuni multiple”. Din acelaşi proces verbal aflăm că: „ Se solicită din sală intervenţia unui reprezentant al asociaţiei GLOC. Preşedintele de şedinţă anunţă că, în urma votului, domnii consilieri nu sunt de acord şi cer ca intervenţia să aibă loc la punctul „Diverse”. Se intervine, dar nu se înregistrează, deoarece nu se vorbeşte la microfon.”
să gătească, să se joace şi să-şi facă temele. Adăugând că aceste case sunt amplasate într-o zonă izolată şi toxică, aflată la câţiva kilometri de oraş (unde lucrează majoritatea adulţilor lor şi învaţă copiii şcolari) nu cred că exagerez comparându-le cu un ghetou.
Între timp vechile case de pe strada Coastei au fost demolate, iar terenul de 4000 mp, situat într-o zonă centrală, a fost atribuit prin hotărârea de la punctul I al ordinii de zi a şedinţei consiliului local “în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Vadului Feleacului şi Clujului” cu amendamentul: “constituirea unui complex bisericesc cu funcţiunii multiple”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *