Shadow

Presa britanică scrie despre căsătoria controversată a doi romi minori din Dolj: „Lasă jucăriile, azi te-însori”

 

Cazul a doi minori romi dintr-o localitate din Dolj, pe care părinţii i-ar fi pus să se căsătorească, a ajuns în atenţia presei internaţionale.
Tabloidul The Sun a publicat un articol, însoţit de un filmuleţ, în care o fată de opt ani îmbrăcată într-o rochie roz este pregătită de rude pentru „ziua cea mare.”
Articolul, intitulat „Uită de jucării! Căsătoria unei fetiţe de 8 ani cu un băiat de 10 ani, la o nuntă de romi din România stârneşte furie”, a fost publicat marţi. În imaginile difuzate, se poate observa cum copila, îmbrăcată într-o rochie roz, este înconjurată de femei mai în vârstă, care o aranjează pentru marele eveniment. La rândul său, „mirele” de 10 ani dansează pe muzica tradiţională, alături de prietenii săi.
În tot acest timp, un cântăreţ îi transmite mirelui: „Lasă jucăriile, azi te-nsori cu mireasa ta.”
Imaginile au stârnit controverse pe reţelele de socializare, scrie The Sun. O persoană a atras atenţia că nu este o nuntă din punct de vedere legal, ci că adevărata ceremonie va avea loc când cei doi sunt majori.
Potrivit Înaltului Comisariaat pentru Drepturile Omului, anumite comunităţi din România recurg la „căsătoriile de la o vârstă fragedă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *