Traficată de ţigani, „miluită” de primar

 

O femeie traficată a rămas şi fără casă după ce familia primarului i-a luat-o pentru a deschide un magazin
O persoană cu dizabilităţi din Hruşova, Criuleni, timp de mai mulţi ani, a fost traficată de persoane de origine romă în Ucraina şi Federaţia Rusă unde a fost obligată să cerşească. Mai nou, a fost folosită în scopuri meschine de familia actualei primăriţe din Hruşova, aceasta ajungând parte într-un litigiu în care este acuzată de înstrăinarea unui imobil aflat în proprietatea statului.
Cu Tatiana Deliu, în vârstă de 40 de ani, întoarsă recent din Rusia, ne-am întâlnit în casa părintească a lui Ion Cotovici, soţul primăriţei de Hruşova, Parascovia Cotovici. O clădire goală, cu două etaje, în care i s-a oferit o cameră după ce i-ar fi vândut familiei primarului propria casă. O găsim în frig, cu geamurile acoperite, alături de un încălzitor electric pe care îl conectează pentru scurt timp seara. Nu are nicio sursă de venit, ultima oară a beneficiat de un ajutor social de la un centru de plasament din Chişinău.
Iniţial, au solicitat casa „conform legii”
Tatiana locuia într-un canton, o căsuţă situată lângă drumul naţional, în centrul localităţii Hruşova, alături de staţia de autobuze. Locuinţa se afla în gestiunea SA „Drumuri Criuleni”, unde a lucrat tatăl său. Părinţii săi au decedat şi după ce a fost dusă Tatiana în Ucraina, mai mulţi consăteni s-au arătat interesaţi de această casă. Astfel, în iunie 2018 un locuitor al s. Hruşova, Alexandru Munteanu, a solicitat de la SA „Drumuri Criuleni” să ia în arendă pentru un an casa cu ieşirea spre drum, intenţionând să pună pe roate aici o afacere în domeniul comerţului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.