Shadow

Şcolile în care elevii romi stau în ultimele bănci riscă amenzi pentru segregare

Un caz de segregare şcolară s-a petrecut în comuna Petru Rareş, a anunţat secretarul de stat Ilie Dincă de la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării. În timpul unei şedinţe a Grupului mixt pentru romi oficialului i s-a adus la cunoştinţă că acolo, mai mulţi copii de etnie romă din Poienile Reteagului, aduşi la şcoala din centrul comunei, nu ar fi fost integraţi corect în colectivitate.

S-a întâmplat la începutul anului şcolar, când copiii din patru localităţi diferite au fost aduşi la şcoala din centrul comunei.

„Era clasa I-IV de la Petru Rareş şi clasa I-IV de la Poienile Reteagului, elevi care nu mai continuau acolo şi au venit din clasa a V-a la Petru Rareş. Fiind clasă de I-IV care continua clasa a V-a la Petru Rareş, în prima fază s-a luat hotărârea să continue clasa unu şi clasa doi care venea de la Poieni. Acolo a fost nemulţumirea şi, până la urmă s-au comasat cele două clase”, a explicat subprefectul Ciprian Ceclan.

Cu toate că problema s-a rezolvat imediat după ce a început şcoala, romii din localitate tot i-au reclamat-o reprezentantului lor din Consiliul Naţional Împotriva Discriminării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *