Nu M-a Lasat Nimeni Sa fiu Ziarist

 

Lucrez de 29 de ani cu ipocriti, m-am saturat. și am platit mult chiar daca ești bun la scris romanii nu te acepta pana platesti sa ajungii ziarist Va spun asta cu toata sinceritatea si cu toata deznadejdea. In toti acesti ani, m-am invinovatit si am platit am crezut ca eu nu reusesc sa ma aliniez la standardele frumoase si pompoase. Dar stiti ceva? N-am chef sa fiu ca ei, eu sant rom și n-am chef sa-mi „construiesc imaginea”, cum spun constipatii neaosi.
La evenimentele publice, schimb sute de propozitii cu oameni care mi-ar trage o lopata-n cap, daca nu i-ar vedea nimeni. , eu supravietuiesc si inghit ranjete politicoase, rujate, dar reci ca o lama de cutit. mai ales daca esti lucratot în presa tigan
Scoatem din valiza doar detalii si imagini care ne pun in valoare, de parca nu tot in carne si oase ne-am infatisa in luneta publica, la o adica.. Lumea stie si cati ani ai, si cate kile, si ca esti rom și cate pasarele ai la cap.
Sunt jurnalist de aproape 29 de ani, dar de-a lungul anilor mi-a fost din ce in ce mai sila sa fac interviuri. Nu vreau sa generalizez,cu sabloane inecacioase, cu viclenii tipice, cu raspunsuri jignitor de evazive sau de seci, de previzibile. exista si multe persoane publice placute, oneste, spirituale, necontrafacute. Dar majoritatea bat campii la TV De fapt, moda cea mai enervanta este asa-zisa „conservare a imaginii”, zbaterile ridicole si disperate de a nu pica in cur orice-ar fi,chiar daca mergi pe o scena uleioasa. exista pe fata pamantului Sînt și oameni cu ochi fin, cu gusturi subtile, care observa si trucurile penibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.