E dreptul fiecărui cetăţean român să se identifice cu ce vrea el, abia când înţelegi asta o să devenim un popor civilizat.
Stai aşa, nu e ceea ce crezi, nimeni nu îţi impune ce cuvinte să foloseşi sau nu. Vreau doar să-ţi explic care e treaba şi de ce este un termen peiorativ. Nu fi meltean şi ascultă un pic.
Ţigan, zingari, zigeuner, tsyganskiy, cigány, çingene – în majoritatea limbilor de pe continentul european (chiar şi în limba turcă), cuvântul are aceaşi etimologie. Nu e atât de complicat şi misterios cum pretinde multă lume, de fapt e foarte simplu. Etimologia e clară, toate au o singură rădăcină, cuvânt din greaca veche, θίγγανοι (Athinganoi sau Athingani), o sectă din creştinismul timpuriu, adeptă a Monarhianismului. Termen care la rândul său se traduce prin „de neatins, intangibil, păgân, impur”, denotând statutul de sectă eretică. Odată ajunşi în Imperiul Bizantin, majoritatea romilor au fost consideraţi membri ai acestor secte, termenul devenind universal pentru orice fel de erezie de la normele creştinităţii institutionalizate.