PREOTUL IUBIT DE ROMII

 

Petre Veţeleanu nu mai este de foarte mult timp doar duhovnicul care propovăduieşte învăţăturile Sfintei Evanghelii, ci omul care a coborât în mijlocul nevoiaşilor, în ciuda vicisitutidinilor şi a propriei suferinţe. „Lucrând cu copii romii si romanii apropiindu-te de ei, încep uşor-uşor să se dezvăluie, să spună ce au pe suflet.
Aceştia primesc zilnic, în sistem de catering, mâncare pregătită de un bucătar în cantina parohiei.
Aici, un rol deosebit îl pot avea parohiile din judetul Vlcea dar nu o fac acest om este un sfant pentru noii romii pentru ca este bland si bun romii din Valcea il respecta cu sfintenie si il iubesc enorm
Preotul este considerat părintele a zeci de copii din Ocnele Mari, care provin din familii dezorganizate, cel care îi îmbracă înainte de începerea fiecărui an şcolar sau de venirea iernii. Minorii care provin din familii dezorganizate, fără posibilităţi financiare sau care au părinţi plecaţi la muncă în străinătate găsesc adăpost la Centrul de Zi Petria Până acum, preotul Petre Veţeleanu nu a primit bani din partea statului român pentru a implementa aceste proiecte sociale, singurii care au răspuns la strigătul de ajutor al parohului au fost străinii şi câţiva oameni de afaceri din judeţul Vâlcea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.